Şimdi Düşünme Zamanı Sergisi

Proje Bütçesi

Kamu Destekli

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Türk Patent Enstitüsü

Projenin Amacı: “Şimdi Düşünme Zamanı” adlı sergisi ile öğrencilerde gözlem, sorgulama, araştırma, değerlendirme ve yaratıcılık gibi zihinsel süreçleri aktif hale getirerek elde edilen ürünlerin sergilenmesi amaçlanmaktadır.

Projenin Hedef Kitlesi: Projenin hedef kitlesini ortaokulların 7. ve 8. sınıf öğrencileri oluşturmaktadır.

Proje İçeriği: İllerde oluşturulan komisyonlar tarafından seçilen öğrenci etkinliklerinin yer aldığı sergi etkinliği gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler tarafından Düzen, Kurgu ve Yapım kuşaklarına ait etkinlikler; etkinlikleri gerçekleştirirken süreci anlatan günlükler sergide, birlikte sergilenmektedir.

Proje Uygulamaları: Şimdi Düşünme Zamanı projesi ile ilgili sergi 2008, 2009 ve 2010 yıllarında Ankara ve ilçelerinde gerçekleştirilmiştir. 2011 yılında ise projenin sergisi Türk Patent Enstitüsü, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde ulusal düzeyde gerçekleştirilmiştir. 81 ilde Teknoloji ve Tasarım Dersinde öğrencilerin ürettikleri ürünleri sergileyebilecekleri bir organizasyon yapılmaktadır. Sergide eğitim–öğretim sürecinde öğrencilerin Teknoloji ve Tasarım Dersinde gerçekleştirmiş oldukları etkinlikler sergilenmekte ve etkinlikler arasında herhangi bir dereceleme yapılmamaktadır.

Proje Yürütme Ekibi

E-posta