Minik Tema, Yavru Tema Projesi

Proje Web Sitesi

www.tema.org.tr.

Projenin Amacı:

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Minik TEMA, Yavru TEMA ve Ortaokul TEMA Programlarını uygulayarak: erozyonu önleme, toprak, doğa ve doğal varlıkları koruma ve çevre konularında çocukları bilinçlendirmek;  edindikleri bilgileri hayata geçirmelerini sağlamaktır.

Projenin Hedef Kitlesi:

Okulöncesi, ilkokul ve Ortaokul öğrencileri ve bu öğrencilerin öğretmenleri

Proje İçeriği:

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Minik TEMA, Yavru TEMA ve Ortaokul TEMA Programlarını uygulayarak çocuklarımızın ve gençlerimizin ekolojik okuryazarlıklarını güçlendirmek amacıyla Genel Müdürlüğümüz ve TEMA VAKFI ve arasında iş birliği anlaşması imzalanmıştır.

Proje Uygulamaları:

TEMA Vakfı tarafından hazırlanan Bakanlığımız tarafından onaylanan Eğitim Uygulama Programları okullarımızda gönüllülük esasına göre uygulanır. Uygulamalar eğitim öğretim yılının birinci döneminde kasım ayında başlar. Programlar öğretim programı kazanımlarına uygun hazırlanmıştır. Program Başvuruları her yıl ekim ayının ikinci haftasına kadar bulundukları ilin TEMA Vakfı temsilcilikleri ile yapılır. Katılım gönüllülük esastır.

Minik Tema 2010 yılı itibarı ile yapılmaktadır. Yavru Tema 2014 yılı itibarı ile yapılmaktadır. Ortaokul Tema 1996 yılı itibarı ile uygulanmaktadır.

Öğretmenler için hazırlanan kitaplarda etkinliklere yer verilmektedir. Bu programlara katılan öğretmenlerimize katılım belgesi verilmektedir. Program başvuruları okul tarafından her yıl ekim ayının ikinci haftasına kadar bulundukları ilin TEMA Vakfı temsilciliklerine yapılır. Katılımda gönüllülük esastır.

Proje İle İlgili Dokümanlar:

1.      Yavru Tema Eğitim Programı Etkinlik Rehberi

2.      Minik Tema Eğitim Programı Öğretmen Rehberi