Can Dostlar Hareketi

Can Dostlar Hareketi

22.09.2016  tarihli Protokolün ilgili maddesi gereğince taraflardan birinin yazılı olarak

çekilme izni olmadıkça kendiliğinden bir yıl süreyle yenilenmektedir.

Proje Bütçesi

TÜVTÜRK Kuzey Taşıt İstasyonları Yapım ve İşletim A.Ş tarafından karşılanmaktadır.

Özel Sektör

T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TÜVTÜRK Kuzey Taşıt İstasyonları

Yapım ve İşletim A.Ş.

Proje Web Sitesi

Projenin Amacı: Trafikte can güvenliği konusunda ilkokul 4. sınıf öğretmenleri, öğrencileri ve velilerin farkındalığını arttırmak ve trafikte sorumluluk bilincini geliştirmek amacıyla proje faaliyetleri 15 ilde toplam 75 ilkokulda yürütülmektedir.

Projenin Hedef Kitlesi: ilkokul 4. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri.

Proje İçeriği:  Proje kapsamında belirlenen ilkokullardan seçilmiş birer dördüncü sınıf öğretmeninin (Temsilci Öğretmen) eğitimi, Temsilci öğretmenlerin aldıkları bilgiyi okullarındaki diğer 4’üncü sınıf öğretmenlerine aktarmaları, sınıf öğretmenlerinin pekiştirici etkinlikler ve yaygınlaştırma çalışmaları ile öğrenci ve velilere ulaşmalarıdır.

Proje Uygulama Rehberi ve Trafik Günlüğü, projenin tüm okullarda aynı standartta yürütülebilmesi için gereken araçları içerecek şekilde yapılandırılmıştır.

Proje Uygulamaları:

• İlkokullara yönelik yardımcı eğitim ve iletişim araçları,
  • Temsilci Öğretmenlerin ve sınıf öğretmenlerinin kullanımına yönelik Proje Uygulama Rehberi,
  • Öğrencilerin kullanımına yönelik pekiştirici etkinliklerden oluşan Trafik Günlüğü,
  • Veli Bilgilendirme Toplantılarında öğretmenler tarafından kullanılmak üzere Veli Bilgilendirme Sunumu,
  • Etki değerlendirme araçları (Temsilci Öğretmenler, öğrenciler, velilere yönelik) hazırlanmıştır
  • Proje kapsamında her yıl “İyi Uygulamalar Paylaşımı” düzenlenmektedir. Ayrıca her yıl proje kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencileri arası “Resim Yarışması” da düzenlenmektedir.

Can Dostları Hareketi projesi; 6 yılda 55 ilde uygulanmıştır. Böylelikle ülkemizde bulunan 81 ilin %68 ’ine trafik güvenliği mesajları iletilmiştir. Ayrıca, 2010 yılından bu yana proje ile 6 bin 68 öğretmene, 184 bin öğrenciye, 368 bin veliye ve 9.300 servis şoförüne ulaşılmıştır.

Proje ile İlgili Dokümanlar:

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgilere http://www.candostlarihareketi.com/  adresinden veya aşağıda belirtilen iletişim kanallarından ulaşılabilir.

Cemal TINKILIÇ

Proje Koordinatörü